Wijknetwerken > Amsterdam Zuid > wijkzorgnieuws > Helping Hand voor thuis- en daklozen

Helping Hand voor thuis- en daklozen

8 februari 2021

Het aantal thuis- en daklozen in Amsterdam stijgt met grote aantallen. Dit is zorgwekkend! Deze kwetsbare doelgroep, met name onder de jongeren, economische daklozen door de coronacrisis en jonge moeders, is bij hulpverleners niet altijd even zichtbaar.

Vooral nu in deze onzekere en angstige tijden, weten de hulpbehoevenden zelf ook niet meer waar ze hulp kunnen krijgen. Veel locaties zijn gesloten of zitten snel vol en de avondklok zorgt voor extra druk. Tijd om hier wat aan te doen!

Mijn geweldige team van vrijwilligers en ik, hebben binnen de organisatie Young Pioneers het project Helping Hand in het leven geroepen om thuis- en daklozen te een helpende hand te bieden in deze moeilijke tijd.

We willen mensen niet alleen maar voorzien in praktische noden, maar ook een luisterend oor, betrokkenheid, liefdevolle gesprekken en power tools bieden om hun eigen kracht, perspectieven en positie in de maatschappij te versterken.

Young Pioneers is een organisatie die zich inzet voor het volgende:

  • thuis- en daklozen voorzien van praktische en liefdevolle steun om hun eigen kracht/regie en positie in de maatschappij te versterken (Helping Hands)
  • het versterken van moeders in bewust opvoeden door middel van cursussen en een online community (Rediscover Motherhood)
  • kinderen coachen in ondernemerschap, het vergroten van leidersschapskwaliteiten en het ontwikkelen van een growth mindset

Onze missie vanuit project Helping Hand is om in 2021 minimaal 100 thuis- en daklozen in Amsterdam vooruit te helpen, van stagnatie naar nieuwe perspectieven en opnieuw durven leven in plaats van overleven. Dit geldt ook voor mensen die recent economisch dakloos zijn geworden.

Om ons doel voor Amsterdam te bereiken, kunnen wij jouw hulp goed gebruiken. Als we de handen ineen slaan, bereiken we meer dan als we dit alleen en afzonderlijk van elkaar proberen te doen.

Help jij al mee in de strijd tegen dakloosheid?


contact

Jennifer Louisa – Projectleider Helping Hand
yp.helpinghand@gmail.com of bellen naar 0636150518.

 

Download de flyer
Helping_Hand_Young_Pioneers