Wijknetwerken > Amsterdam Zuidoost > Nieuws > Theatervoorstelling voor jongeren over ‘Wat is mantelzorg?’

Theatervoorstelling voor jongeren over ‘Wat is mantelzorg?’

21 oktober 2019

Zeker 1 op de 8 jongeren in Amsterdam is mantelzorger, maar durft daarvoor niet uit te komen. Of is niet in staat zich als zodanig te verwoorden en/of hulp te zoeken. Zij staan er niet alleen voor! Door middel van een Inspiratiemiddag voor jonge mantelzorgers wordt er aan de hand van theatermonologen gesproken over ‘Wat is mantelzorg?’.  Jonge acteurs van het Jeugdtheaterschool Zuidoost brengen de thuissituatie van een jonge mantelzorger in beeld. Want de werkzaamheden die jonge mantelzorgers verrichten zijn niet ‘gewoon’ of ‘normaal’. Maar juist heel bijzonder. En voor deze kinderen zijn er diverse mogelijkheden aan hulp.

Mantelzorg Zuidoost Mantelzorgondersteuning

Meld je eenvoudig aan

Je kunt je aanmelden door te bellen naar het Bijlmer parktheater via T. 020 – 311 39 33.

Theatervoorstelling ‘Wat is mantelzorg?’

Wanneer: maandag 18 november
Tijd: van 15.00 – 19.00 uur
Waar: Bijlmerparktheater, Anton de Komplein 240, 1102 DR Amsterdam
Kosten: gratis toegang

Over het event

Tijdens het event worden ervaringen van (jonge) mantelzorgers gedeeld. Motivational speakers  zorgen op inspirerende wijze voor interactie tussen de spelers en het publiek. Speel het spel mee! En krijg spelenderwijs inzicht in elkaars leven en meer begrip voor elkaar.

Na de voorstelling is er een indoor informatiemarkt. Hier kunnen bezoekers hun vragen persoonlijk aan de aanwezige experts stellen. Er zijn ook hapjes aanwezig en ter afsluiting ontvangt iedereen een goodiebag.

Iedereen is van harte welkom. Kom samen met degene voor wie jij zorgt.

Mantelzorg op de radio

Voorafgaand aan het event is er 5 weken lang een radio-uurtje van ZOOV over mantelzorg. Luister op de woensdag van 11.00 – 12.00 uur naar Radio D’Leon Caribbean FM. Luister de aflevering live.

Over de organisatie

De voorstelling wordt georganiseerd door ZOOV. ZOOV is een vrijwilligers werkgroep en staat voor Zichtbaar Opvoeden Opgroeien en Verbinden in Amsterdam zuidoost. De werkgroep, bestaande uit voornamelijk bewoners uit Zuidoost streeft er naar positieve initiatieven op het gebied van opvoeden en opgroeien in beeld te brengen en met elkaar te verbinden.